Guttegratäng - Sej är också fina fisken

I min receptpärm, där jag enligt husmorskonstens (kan man säga så?) alla regler, samlar favoriter och andra mer tveksamma recept som det sedan visar sig att jag aldrig lagar, hittade jag igår ett fiskrecept som jag gav mig på med friska tag. Min ömma moder satt och läste för sonen i soffan, så jag hade ju allt man kan önska sig, dvs lugn och ro i köket OCH ingredienser till denna numera upptäckta härliga rätt som var busenkel! Guttegratäng hette den! Norskt recept som jag som vanligt ändrade lite på. (Jag ändrar på svenska recept också....)

Gör såhär:
Mixa med handmixer:
50 gram mjukt smör
1 äggula (glömde jag, men det gick så bra ändå)
3 skivor vitt bröd (jag tog 2 + lite ströbröd och 2 msk vatten)
Knippe färska örter (i mitt trädgårdsland fanns basilika, timjan och oregano)
1 liten bit parmesan (stod inte i receptet men passade perfekt)
nypa salt och peppar

Bred blandningen över den lättsaltade sejfilen ,400 gram, som du lagt i en smord form.
In i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min för otinade bitar, eller 250 grader i 10 minuter vid tinade filéer.

Avnjutes med ris eller pasta och sallad.

Även två-årig son tyckte denna mat  var mums filibabba!
Lycka till!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback